Головна Тваринництво Молоковиробництво Баланс виробництва і переробки молока вплинув на закупівельні ціни

Баланс виробництва і переробки молока вплинув на закупівельні ціни

Закупівельні ціни на сире молоко стабілізувалися у другий половині червня, оскільки його виробництво та переробка дійшли балансу.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані моніторингу Асоціації виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 20 червня склала 13,69 грн./кг без ПДВ, що на 4 коп. менше ніж місяць тому. Вищий ґатунок також в середньому коштував 13,69 грн./кг без ПДВ (-4 коп). Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 12,95 грн./кг без ПДВ, що на 10 коп. менше порівняно до ціни в другій половини травня. Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 13,44 грн./кг без ПДВ, що на 6 коп. менше ніж місяць тому. Закупівельні ціни не змінилися порівняно до результатів моніторингу на початку червня.

Аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі зауважив, що закупівельні ціни в Україні стабілізувалися в другій половині червня, оскільки виробництво молока-сировини та його переробка увійшли у баланс. Надлишки молока зникли з ринку. Головним чинником цінової стабілізації стала активізація експортної діяльності українських молочних компаній. Втім, на ринку навіть існують передумови до появи дефіциту молока в найближчий перспективі, що може вплинути на відновлення зростання закупівельних цін.

Перегляди: 3