Група 17
Цукор і кондитерські вироби з цукру
Примітка:
Ця група не включає:
(a) кондитерські вироби з цукру, які містять какао (товарна позиція 1806);
(b) хімічно чисті цукри (крім цукрози, лактози, мальтози, глюкози і фруктози) та інші продукти товарної позиції 2940; або
(c) лікарські засоби або іншу продукцію групи 30.
Примітки до товарних підпозицій:
- У товарних підпозиціях 1701 12, 1701 13 і 1701 14 термін “цукор-сирець” означає цукор, у якому вміст цукрози в сухому стані становить менш як 99,5° за показниками поляриметра.
- До товарної підпозиції 1701 13 включається тільки тростинний цукор, отриманий без центрифугування, з масовою часткою цукрози в перерахунку на суху речовину, що відповідає показникам поляриметра 69° або більше, але менш як 93°. Продукт містить тільки натуральні ксеноморфні мікрокристали неправильної форми, невидимі неозброєним оком, оточені залишками меляси та іншими складовими цукрової тростини.
Додаткові примітки:
- У товарних підкатегоріях 1701 12 10 00, 1701 12 90 00, 1701 13 10 00, 1701 13 90 00, 1701 14 10 00 та 1701 14 90 00 термін “цукор-сирець” означає цукор без ароматичних добавок, або без барвників, або без вмісту будь-яких інших добавок, який містить у сухому стані менш як 99,5° цукрози, визначеної поляриметричним методом.
- У товарній підкатегорії 1701 99 10 00 термін “білий цукор” означає цукор без ароматичних добавок, або без барвників, або без вмісту будь-яких інших добавок, який містить у сухому стані 99,5° або більше цукрози, визначеної поляриметричним методом.
- У товарних підкатегоріях 1702 30 10 00, 1702 40 10 00, 1702 60 10 00 і 1702 90 30 00 термін “ізоглюкоза” означає продукт, одержаний з глюкози або її полімерів, який містить у сухому стані не менш як 10 мас. % фруктози.
- Термін “сироп інуліновий” означає:
(a) у товарній підкатегорії 1702 60 80 00 безпосередній продукт гідролізу інуліну або олігофруктози, який містить у сухому стані більш як 50 мас. % фруктози у вільній формі або у вигляді цукрози;
(b) у товарній підкатегорії 1702 90 80 00 безпосередній продукт гідролізу інуліну або олігофруктози, який містить у сухому стані не менш як 10 мас. %, але не більш як 50 мас. % фруктози у вільній формі або у вигляді цукрози.
Код |
Назва |
Ставки мита, % |
Додаткові ОВО |
||
преференційна |
пільгова |
повна |
|||
1701 |
Цукор з цукрової тростини або з цукрових буряків і хімічно чиста цукроза, у твердому стані: |
|
|
|
|
– цукор-сирець без додання ароматичних добавок або барвників: |
|
|
|
|
|
1701 12 |
– – буряковий цукор: |
|
|
|
|
1701 12 10 00 |
– – – для рафінування |
|
50 |
50 |
– |
1701 12 90 00 |
– – – інший |
|
50 |
50 |
– |
1701 13 |
– – тростинний цукор, зазначений в примітці до товарних підпозицій 2 до цієї групи: |
|
|
|
|
1701 13 10 00 |
– – – для рафінування |
|
50 |
50 |
– |
1701 13 90 00 |
– – – інший |
|
50 |
50 |
– |
1701 14 |
– – інший тростинний цукор: |
|
|
|
|
1701 14 10 00 |
– – – для рафінування |
|
50 |
50 |
– |
1701 14 90 00 |
– – – інший |
|
50 |
50 |
– |
– інший: |
|
|
|
|
|
1701 91 00 00 |
– – з доданням ароматичних добавок або барвників |
|
50 |
50 |
– |
1701 99 |
– – інші: |
|
|
|
|
1701 99 10 00 |
– – – цукор білий |
|
50 |
50 |
– |
1701 99 90 00 |
– – – інші |
|
50 |
50 |
– |
1702 |
Інші цукри, включаючи хімічно чисті лактозу, мальтозу, глюкозу та фруктозу, у твердому стані; сиропи з цукрів без додання ароматичних добавок або барвників; мед штучний, змішаний або не змішаний з натуральним медом; карамелізовані цукор і патока: |
|
|
|
|
|
– лактоза та сироп лактози: |
|
|
|
|
1702 11 00 00 |
– – з вмістом лактози 99 мас. % або більше, визначеної як безводна лактоза, у перерахунку на суху речовину |
|
5 |
5 |
– |
1702 19 00 00 |
– – інші |
|
5 |
5 |
– |
1702 20 |
– цукор і сироп кленові: |
|
|
|
|
1702 20 10 00 |
– – кленовий цукор у твердому стані з доданням ароматичних добавок або барвників |
|
5 |
5 |
– |
1702 20 90 00 |
– – інші |
|
5 |
5 |
– |
1702 30 |
– глюкоза та сироп з глюкози, без вмісту фруктози або з вмістом менш як 20 мас. % фруктози в сухому стані: |
|
|
|
|
1702 30 10 00 |
– – ізоглюкоза |
|
5 |
5 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
1702 30 50 00 |
– – – у вигляді білого кристалічного порошку, агломерованого або неагломерованого |
|
5 |
5 |
– |
1702 30 90 00 |
– – – інші |
|
5 |
5 |
– |
1702 40 |
– глюкоза та сироп з глюкози, з вмістом у сухому стані не менш як 20 мас. %, але менш як 50 мас. % фруктози, крім інвертного цукру: |
|
|
|
|
1702 40 10 00 |
– – ізоглюкоза |
|
5 |
5 |
– |
1702 40 90 00 |
– – інші |
|
5 |
5 |
– |
1702 50 00 00 |
– фруктоза хімічно чиста |
|
5 |
5 |
– |
1702 60 |
– інша фруктоза та сироп фруктози, з вмістом у сухому стані понад 50 мас. % фруктози, крім інвертного цукру: |
|
|
|
|
1702 60 10 00 |
– – ізоглюкоза |
|
5 |
5 |
– |
1702 60 80 00 |
– – сироп інуліновий |
|
5 |
5 |
– |
1702 60 95 00 |
– – інші |
|
5 |
5 |
– |
1702 90 |
– інші, включаючи інвертний цукор та інші цукри і цукрові сиропи, з вмістом у сухому стані 50 мас. % фруктози: |
|
|
|
|
1702 90 10 00 |
– – мальтоза хімічно чиста |
|
5 |
5 |
– |
1702 90 30 00 |
– – ізоглюкоза |
|
5 |
5 |
– |
1702 90 50 00 |
– – мальтодекстрин і мальтодекстриновий сироп |
|
5 |
5 |
– |
– – цукор і патока карамелізовані: |
|
|
|
|
|
1702 90 71 00 |
– – – з вмістом 50 мас. % або більше цукрози в сухому стані |
|
5 |
5 |
– |
– – – інші: |
|
|
|
|
|
1702 90 75 00 |
– – – – у вигляді порошку, агломерованого або неагломерованого |
|
5 |
5 |
– |
1702 90 79 00 |
– – – – інші |
|
5 |
5 |
– |
1702 90 80 00 |
– – сироп інуліновий |
|
5 |
5 |
– |
1702 90 95 00 |
– – інші |
|
5 |
5 |
– |
1703 |
Патока (меляса), одержана внаслідок вилучення або рафінування цукру: |
|
|
|
|
1703 10 00 00 |
– патока (меляса) з тростини |
|
10 |
10 |
– |
1703 90 00 00 |
– інша |
|
10 |
10 |
– |
1704 |
Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий шоколад) без вмісту какао: |
|
|
|
|
1704 10 |
– жувальні гумки, у цукровій оболонці або без неї: |
|
|
|
|
1704 10 10 00 |
– – з вмістом менш як 60 мас. % цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) |
|
10 |
10 |
– |
1704 10 90 00 |
– – з вмістом 60 мас. % або більше цукрози (включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза) |
|
10 |
10 |
– |
1704 90 |
– інші: |
|
|
|
|
1704 90 10 00 |
– – екстракт солодки або локриці, який містить понад 10 мас. % цукрози, але без додання інших речовин |
|
10 |
10 |
– |
1704 90 30 00 |
– – білий шоколад |
|
10 |
10 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
1704 90 51 00 |
– – – пасти і маси, включаючи марципан, у первинних упаковках, масою нетто 1 кг або більше |
|
10 |
10 |
– |
1704 90 55 00 |
– – – льодяники від болю у горлі і цукерки від кашлю |
|
10 |
10 |
– |
1704 90 61 00 |
– – – драже та аналогічні їм солодощі, у вигляді драже |
|
10 |
10 |
– |
– – – інші: |
|
|
|
|
|
1704 90 65 00 |
– – – – кондитерські вироби у вигляді гумки або желе, включаючи фруктову пасту (мармелад) у вигляді кондитерських виробів з цукру |
|
10 |
10 |
– |
1704 90 71 00 |
– – – – карамель, з вареного цукру без жирових добавок, з начинкою або без начинки |
|
10 |
10 |
– |
1704 90 75 00 |
– – – – ірис, цукерки та аналогічні солодощі, з вареного цукру з жировими добавками |
|
10 |
10 |
– |
– – – – інші: |
|
|
|
|
|
1704 90 81 00 |
– – – – – одержані в результаті пресування (у вигляді таблеток) |
|
10 |
10 |
– |
1704 90 99 00 |
– – – – – інші |
|
10 |
10 |
– |