Добігає завершення поточний сезон цукроваріння, у який протягом вересня-жовтня включилися 30 цукрових заводів, повідомляє “ПроАгро Груп”.
За інформацією асоціації “Укрцукор”, загалом від початку сезону 2020/21, який стартував 5 вересня, станом на 12 січня п. р. перероблено 7,7 млн. тонн цукрових буряків і виготовлено 1021,1 тис. тонн цукру.
Нагадаємо, що за інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, цього маркетингового року аграрії накопали 9,1 млн. тонн цукрових буряків з площі 215,5 тис. га. Таким чином, заводам залишилося переробити близько 15% сировини.
Скільки наразі підприємств залишається в роботі, достеменно невідомо. Днями про завершення виробничого сезону переробки буряків і зупинку своїх цукрозаводів повідомили у департаменті агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації.