Головна Новини Ринок України На території херсонського комбайнового заводу запрацював плодово-овочевий BAZAR

На території херсонського комбайнового заводу запрацював плодово-овочевий BAZAR

У Херсоні відкрито постійно діючий торговельно-виставковий центр BAZAR. Окрім оптово-роздрібного ринку тут невдовзі з’явиться можливість тривалого зберігання й навіть переробки сільськогосподарської продукції.

Про це розповів директор торговельно-виставкового центру BAZAR Микола Стус, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroTimes.

Відомий херсонський оптовий ринок “Нежданий”, налаштований на продаж “аграрки” від виробника для всієї України, розташований у Великих Копанях, що за 40 км від Херсону. Тож мешканці обласного центру, хоч і живуть в овочевому краю, були позбавлені можливості вживати дешеву овочеву продукцію. Товар, який довозить до Херсону перекупник, зазвичай обростає ціною, порівнянною з київською чи харківською.

Тож під новий ринок на території міста було відведено 10 тис. кв. метрів території колишнього Херсонського комбайнового заводу.

Торгівля ведеться з машин – як просто неба, так і під дахом, що дуже зручно для продавців і покупців у холодну пору року. Крита будівля займає 0,5 га (5 тис. кв. метрів). Її ширина становить 24 метри, тому машини можуть ставати всередині по обидва боки від проходу.

За словами Миколи Стуса, щодня на ринку торгують із 50 машин різного типу. Покупки з них у базарні дні роблять до двох тисяч херсонців.

“Перші, хто вже отримав вигоду – жителі нашого міста, – каже він. – Ту ж картоплю на нашому ринку вони можуть придбати по 6,50 грн./кг, тоді як по Херсону ціна доходить до 11. Тепер працюватимемо над тим, щоб надати максимальної користі виробникові. Площі під оптово-роздрібний продаж поступово мають обрости сховищами, у тому числі з холодильним обладнанням для тривалого зберігання, переробними підприємствами, де здійснюватиметься шокова заморозка, мийка з подальшим фасуванням, вичавлення соків, квашення тощо. Все, що фермер не продав у свіжому вигляді, він зможе віддати на переробку. Саме цим – можливістю створити додану вартість та реалізувати не лише свіжу продукцію і відрізнятиметься BAZAR від звичайного оптового ринку”.

По мірі реалізації планів користувачами плодово-овочевого хабу ставатимуть інші регіони України. Його розвиткові, за словами Миколи Стуса, сприятиме локація центру. Поряд знаходиться широка автомагістраль на Каховку, а також залізниця.

Перегляди: 0