Головна Новини Ринок України В Україні запрацював Інтернет речей

В Україні запрацював Інтернет речей

В Україні почала роботу нова мережа 0G від глобального оператора Sigfox Ukraine. Мережа дозволить впровадити систему «Інтернет речей», яка оцифрує та автоматизує важливі для життя процеси.

Інтернет речей — це мережа 0G, яка за допомогою радіомодулів збирає та обробляє інформацію з датчиків, що закріплені на предметах або вбудовані у них (лічильники, автомобілі, багажі, труби, вагони і т.п. ). Мережа активно використовується у сферах безпеки, охорони здоров’я, ЖКГ, логістиці, будівництві, сільському господарстві, судоплавстві, страхуванні.

«Поява глобального оператора Sigfox в Україні значно прискорить цифровізацію у багатьох сферах нашого життя. Завдяки новій мережі ми допоможемо автоматизувати процеси у комунальних господарствах, промисловості та логістиці, державному секторі, сільському господарстві, будівництві», – зазначив CEO Sigfox Ukraine Дмитро Озеров.

Він розповів, що у Sigfox Ukraine є чіткий план розгортання мережі до 2023 року, в який включені такі міста як Київ, Одеса, Львів, Харків, Дніпро. Проте голова компанії підкреслив, що мережа розвиватиметься швидше за умов появи нових партнерів, які планують стати частиною глобального бізнесу Sigfox.

У системи є чимало переваг. Для прикладу, у багатьох країнах Sigfox використовується у логістиці, що покращує операційні процеси в компаніях, а також допомагає уникнути фінансових втрат.

Компанії та приватні особи можуть відстежувати свої активи (мобільну техніку, причепи, трейлери, візки, цистерни, залізничні вагони тощо) для підвищення ефективності їх використання. Трекінгові датчики з автономним живленням (до 5 років) можуть повідомляти, як часто і коли використовується актив, наприклад, залізничний вагон або сільськогосподарська техніка, допомагає визначити їх місцеперебування. Трекери визначають локацію активів за GPS, Sigfox або WiFi. Пристрої можуть оснащуватися також модулями вимірювання вологості, температури, тиску та ін. для збору й аналізу параметрів роботи обладнання і зовнішнього середовища.

Вартість встановлення датчиків, а також абонплата за їх обслуговування менша за аналогічні системи. Датчики потребують мало енергії та можуть працювати без підзарядки 3,5,10 і навіть 16 років.

Система Sigfox не потребує роумінгу у 72 країнах світу. При цьому глобальна мережа 0G від Sigfox діє з 2010 року в 73 країнах світу (в тому числі у країнах Євросоюзу, Великобританії, США, Канаді, Японії, Австралії) на 6 континентах. Нею активно користуються такі компанії, як Total, Airbus, Michelin, Danone, Bosch, PSA, DHL. Наразі у світі функціонує близько 17 млн. пристроїв Sigfox.

Перегляди: 4