Головна Тваринництво Молоковиробництво Україна може збільшити експорт молочної продукції до ЄС

Україна може збільшити експорт молочної продукції до ЄС

В Європі триває затяжна прохолодна весна, що стримує ріст трави на пасовищах. Як результат, очікувати повідомлень про зростання темпів виробництва молока поки що не варто, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації  виробників молока.

На зниження обсягів упливає й пандемія та низький рівень вакцинації в ЄС, що призводить до обмеження руху населення та перебоїв у роботі сектору HoReCa, що, своєю чергою, позначається на загальному споживанні молочних продуктів.

«Стриманий ріст виробництва молока в ЄС сприятливо діє на світову кон’юнктуру, адже відбуваються обмежені поставки масла і СЗМ, що врівноважує ринок та дає фору цінам», – зазначили в АВМ.

На фоні зниження обсягів виробництва в ЄС та світових трендів подорожчання молочних продуктів, міцнішають прогнози щодо можливості України зайняти лідируючу позицію на світовому молочному ринку.

«Крім зростаючих ринків збуту та логістичних переваг, Україна має ще один вагомий плюс – відносно низьку собівартість виробництва молока, що дає всі шанси наростити експортний потенціал та зайняти роль глобального гравця молочного бізнесу», – підкреслили в асоціації.

Як раніше повідомлялося, Україна підтвердила право експорту молока та молочної продукції до ЄС.

Перегляди: 1