Головна Овочівництво Уряд має ввести квоти на ввезення імпортної картоплі

Уряд має ввести квоти на ввезення імпортної картоплі

Український уряд має захистити національного виробника картоплі квотами на ввіз імпортного продукту. Про це написав на своїй Facebook-сторінці директор ФГ «Аделаїда» Сергій Рибалко, передає «ПроАгро Груп».

Він зазначив, що мережі супермаркетів закуповують великі партії імпортої картоплі за кордоном, ціна якої наразі – 25-30 гривень.

«Поки її не продадуть, дешева українська картопля не з’явиться на прилавках», – пояснив він і додав, що, маючи якісний товар, його доводиться експортувати до Білорусі, оскільки потрапити на власні ринки неможливо.

«Цінник тої вітчизняної картоплі, яка все ж потрапила на полиці, вимушено високий, оскільки залишається нерозпроданим завезений продукт. Відповідно збут української картоплі мінімальний», – пояснив виробник.

Не маючи можливості експортувати, вітчизняні картоплярі фактично закриті на власному ринку. Українські виробники картоплі неодноразово обговорбювали тему поставок української картоплі з супермаркетами, завжди попереджаючи про дати можливої поставки власної молодої та свіжої продукції.

Сергій Рибалка нагадав, що сусідні Молдова та Білорусь на період збирання картоплі обмежують ввіз імпортної продукції.

«Було б чудово, якби й наш уряд захищав національного виробника квотами на ввезення закордонного продукту», – наголосив директор фермерського господарства.

Перегляди: 3