Головна Переробна промисловість На Львівщині готують до запуску завод з виробництва картопляного крохмалю

На Львівщині готують до запуску завод з виробництва картопляного крохмалю

Компанія Central Plains Group запускає у роботу завод з виробництва картопляного крохмалю. Про це виробник повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

«Зовсім скоро повноцінно запустимо наш крохмальний завод у Глинянах. Наразі проводимо там пусконалагоджувальні роботи, адже це ключовий етап для безпечної експлуатації», – йдеться у дописі.

В компанії зазначають, що  сировиною для заводу буде лише спеціально вирощена для переробки технічна картопля.

CPG Ukraine заснована наприкінці 2019 року групою інвесторів із Шотландії та Фінляндії. Перший врожай картоплі компанія зібрала торік. Цього року під її вирощування було відведено близько 1 тис. га. Окрім виробництва товарної й чіпсової картоплі, компанія має намір тісно співпрацювати з фермерами, забезпечуючи їх консультативною підтримкою і високоякісним посадковим матеріалом преміальних сортів технічної картоплі. Таким чином CPG Ukraine розраховує на створення достатньої сировинної бази для власного виробництва картопляного крохмалю.

У 2020 році компанія збудувала склад для зберігання картоплі площею 4032 кв. метри. Для забезпечення якості продукції сховище обладнано сучасною системою вентиляції й кондиціонування повітря.

Перегляди: 9