Головна Економіка і аграрна політика Антимонопольний комітет оштрафував «Радехівський цукор» на понад 1 млн. гривень

Антимонопольний комітет оштрафував «Радехівський цукор» на понад 1 млн. гривень

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Радехівський цукор», що на Львівщині, на 510 тис. гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію АМКУ.

Зазначається, що порушення полягало у здійсненні концентрації шляхом набуття контролю над значною частиною активів цукрового заводу у м. Збараж Тернопільської обл., які належали публічному акціонерному товариству «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (м. Київ), та забезпечували можливість здійснення господарської діяльності з переробки цукрового буряку та виробництва цукру, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

На аналогічну суму ТОВ «Радехівський цукор» оштрафовано за таке ж порушення, а саме набуття контролю над значною частиною активів цукрового заводу у смт. Козова Тернопільської області.

Раніше, у липні цього року, АМКУ оштрафував компанію «Радехівський цукор» на 68 млн. грн. через придбання цукрового заводу у Хоросткові Тернопільської області без дозволу.

ТОВ «Радехівський цукор» – один із найбільших виробників цукру в Західній Україні з потужностями в Радехові (Львівська обл.), Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі (Тернопільська обл.).

Перегляди: 5