Головна Економіка і аграрна політика Україна та Єгипет налагоджують співпрацю в рамках українського АПК

Україна та Єгипет налагоджують співпрацю в рамках українського АПК

Мінагрополітики підписало угоду про співпрацю із єгипетською Special group for trading and investment, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

«Єгипет – для нас важливий стратегічний партнер у розвитку таких сфер, як продовольча безпека та агропромислове виробництво. Для нас є цінною будь-яка співпраця, і Мінагрополітики готове надавати всіляку підтримку нашим новим партнерам та розвивати співробітництво», – зазначив міністр Роман Лещенко.

Обидві сторони обговорили напрями співпраці у розрізі інформаційної підтримки з питань земельних транзакцій та обміну інформацією стосовно торгівлі зерновими культурами, кормами для тварин та добривами.

Голова ради директорів єгипетської компанії Мохамед Ассад зазначив, що спільно з українськими компаніями та за українськими технологіями будується  новий сухий (зерновий) порт у Єгипті.

«Ми сподіваємося, що це буде не єдиний проєкт, реалізований спільними зусиллями. Наразі ми є центром поставки сільськогосподарських продуктів на Сході, тому прагнемо  інвестувати в зернові та сільськогосподарські культури в Україні», – наголосив він.

Перегляди: 5