Головна Економіка і аграрна політика За рік середня зарплата в аграрній галузі зросла на понад 30%

За рік середня зарплата в аграрній галузі зросла на понад 30%

У листопаді 2021 року середня номінальна заробітна плата в Україні  становила 14,3 тис. грн., що у 2,4 рази вище рівня мінімальної зарплати, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства економіки.

У порівнянні з листопадом минулого року вона зросла на 19,2%, реальна заробітна плата зросла на 8%. У порівнянні з жовтнем середня зарплата в листопаді збільшилась на 1,7%.

«Суттєвим чинником підвищення рівня оплати праці продовжує залишатись збільшення рівня мінімальної зарплати, яка з січня поточного року зросла до 6000 грн., а з 1 грудня підвищилась ще на 500 грн.», – прокоментував перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Згідно з даними Держстату, позитивна тенденція із зростання заробітної плати порівняно з листопадом минулого року спостерігалась в усіх видах економічної діяльності. Зокрема, найбільшими темпами – у сферах тимчасового розміщування й організації харчування (на 39,4%), сільського, лісового та рибного господарства (на 30,6%), інформації та телекомунікації (на 28,8%).

Середня зарплата зросла також і в усіх регіонах країни. Найбільше зростання відбулось у Сумській (22,1%), Київській (21,2%), Вінницькій (21,1%) областях.

Перегляди: 3