Головна Економіка і аграрна політика Нова техніка, приріст поголів’я й додаткові робочі місця

Нова техніка, приріст поголів’я й додаткові робочі місця

На Полтавщині підбили підсумки першого року роботи обласної Програми розвитку й підтримки АПК

Програма розвитку та підтримки пріоритетних напрямків аграрного комплексу Полтавщини розпочала роботу у 2021 році й була створена для підтримки малих і середніх сільгоспвиробників, зайнятості сільського населення.

Для фінансування її заходів торік обласного бюджету виділили 7,7 млн. гривень, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Полтавської ОДА. 

«Аграрії й фермерські господарства Полтавщини скористалися Програмою й одержали компенсацію з обласного бюджету за різними напрямами. Наприклад, висадили 6,5 гектара нових плодово-ягідних насаджень і встановили систему зрошення. Приростили більше 90 корів, телиць і нетелів, отримали сертифікати відповідності органічної продукції. Крім того, закупили 9 тракторів, автомобіль для перевезення молока, доїльне обладнання, оснащення для охолодження й визначення показників якості молока, заготівлі й переробки кормів. За всіма цими напрямами отримали компенсацію», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Він додав, що трьом фермерським господарствам надані кредитні кошти на суму 1,5 млн. гривень і відповідно до поданих бізнес-планів вони їх використають на придбання поголів’я й оновлення техніки.

Загалом у ході реалізації напрямів програми фермерські господарства створили 19 постійних і 40 сезонних робочих місць.

«За підсумками року роботи програми бачимо, що запит на таку підтримку серед аграріїв області є. І в 2022-му фізичні особи, фермерські господарства, сільгоспкооперативи можуть скористатися нею за низкою напрямів: тваринництва, бджільництва, садівництва і ягідництва, створення кооперативів, виробництва органічної продукції, технічного переоснащення», – сказав Євген Греков.

Перегляди: 4