Головна Війна проти України Голод – зброя в руках рашистських окупантів, – Володимир Зеленський

Голод – зброя в руках рашистських окупантів, – Володимир Зеленський

Цієї ночі по території України нову вдарили російські ракети. Підло й по звичайній цивільній інфраструктурі. Зокрема, по черговій базі з пальним. Вони послідовно знищують місця зберігання пального, розподільчі центри продуктів, знищують навіть звичайну аграрну техніку та мінують поля. Про це у виступі перед парламентом Ірландії розповів президент України Володимир Зеленський, передає «ПроАгро Груп».

Крім того, за словами глави держави, росія заблокувала всі українські морські порти разом із тими суднами, які вже були завантажені аграрною продукцією на експорт.

«Для чого вони це роблять? Бо вони розглядають і голод як свою зброю. Зброю проти нас, звичайних людей. Як інструмент, щоб домінувати», – наголосив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що Україна – одна з провідних держав на світовому ринку продовольства. Без нашого експорту – це не просто дефіцит, а загроза голоду для понад десятка країн Африки та Азії. Бо фізично не вистачатиме обсягів продукції і суттєво зростуть ціни. Це факт.

«Зараз в Україні – час посівної кампанії. Зривати нам посівну, знищувати нашу інфраструктуру – це свідомо провокувати продовольчу кризу. А що станеться внаслідок цієї кризи? Як мінімум – політична турбулентність. Як максимум – спалахи насильства у регіонах, де нестабільність стає вже традиційною, і новий масовий потік біженців, які просто шукатимуть, як вижити», – зауважив президент.

Володимир Зеленський підкреслив, що росія застосовує голод із перших днів війни в Україні. Про це свідчить, зокрема, ситуація в заблокованому Маріуполі, куди окупанти не дають завезти ані їжу, ані воду, що спричинило гуманітарну катастрофу у півмільйонному місті.

Перегляди: 1