Головна Війна проти України На Запоріжжі окупанти продовжують викрадати українське зерно

На Запоріжжі окупанти продовжують викрадати українське зерно

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти намагаються поновити вивезення українського зерна. Для організації процесу було створено так звану «ГУК» (рос. – Государственная унитарная компания), діяльність якої безпосередньо контролює призначений окупантами «керівником регіональної окупаційної адміністрації на Запоріжжі», колаборант євген галицький, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Головного управління розвідки МО України.

Зазначається, що для створення дієвої інфраструктури вивезення зерна колаборанти «націоналізували» (захопили) припортовий елеватор підприємства «Нова хортиця» у Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства «Аскет Шиппінг» у порту Бердянськ, елеватори підприємств «Кернел», «Оптімус» та інших зернотрейдерів.

«ГУК» встановлені закупівельні ціни на сільгосппродукцію: пшениця фуражна – 6000 рос. руб., пшениця продовольча – 9000 рос. руб., ячмінь – 7000 рос. руб. за 1 тону. Сільгоспвиробників така ціна категорично не влаштовує, тож вони намагаються не продавати врожай, а зберігати його в сховища. За відсутності вільних сховищ – в інших, не пристосованих для цього приміщеннях або навіть на відкритих майданчиках», – поінформували в розвідці.

Перше судно під завантаження має прибути 10 липня. 17 липня очікується прибуття судна ZHIBEK ZHOLY, яке вже вивозило крадене зерно з Бердянська.

Перегляди: 5