Головна Війна проти України Херсонські дикі кабани втекли від війни на Дніпропетровщину

Херсонські дикі кабани втекли від війни на Дніпропетровщину

Розташоване у Криворізькому районі місто Зеленодольськ страждає не лише від постійних ворожих обстрілів, а й від навали диких кабанів. Про це повідомив його мер Дмитро Невеселий, передає «ПроАгро Груп».

Кабани перемістилися до Зеленодольська з Херсонської області, рятуючись від війни. За словами Невеселого, там їх розводили мисливці у своїх угіддях. Тепер кабани блукають вулицями міста і лякають місцевих жителів, які не виїхали.

«У нас дуже багато розбито господарств, де тримали диких тварин – таких як павичі, дикі кабани, а також худобу – корови, свині. Тепер у нас дачними масивами ходять і павичі, і дикі кабани, і свині. Але свійських тварин ми намагалися збирати. Наші військові назбирали понад 35 корів, за ними стежили. Потім з’явилися їхні господарі, їх забрали. Частина цих корів забрало велике господарство, яке займається молоком», –  розповів очільник міста.

Але з дикими кабанами виявилося складніше, вони цілими сім’ями ходять городами містян. За словами мера, люди скаржаться на непроханих гостей, однак місцева влада поки не може вирішити цю проблему, оскільки кабанів не можна ні відловити, ні відстріляти.

Перегляди: 3