Головна Війна проти України Перевезення зерна залізницею зросло до понад 800 тис. тонн на місяць

Перевезення зерна залізницею зросло до понад 800 тис. тонн на місяць

Від березня Україні вдалося наростити перевалку зерна в дунайських портах до майже 1 млн. тонн на місяць. Зі звільненням Збройними Силами України острова Зміїний й відкриттям руху каналом гирла Бистре можна ще суттєвіше наростити перевалку в портах. Позитивну динаміку бачимо вже сьогодні, написав на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

Він зазначив, що паралельно також нарощуються логістичні потужності залізниці та автомобільного транспорту. Перевезення зерна залізницею вже збільшили в 2 рази, до понад 800 тисяч тонн, а вантажопотік на автомобільних пунктах пропуску зріс в 2,6 разів.

«Ми усвідомлюємо, що цими важливими, але все ж тактичними кроками щодо подолання продовольчої кризи не зможемо оперативно замістити ті обсяги, які брали на себе морські порти. До повномасштабного вторгнення на них припадало понад 80% експорту аграрної продукції. Для прикладу, в червні нам вдалося експортувати орієнтовно 2,5 млн. тонн агропродукції, що понад у 3 рази менше місячної потреби. Нам все ще потрібно вивезти близько 20 млн. тонн зерна з минулого урожаю», – підкреслив міністр.

Кубраков зауважив, що із завданням вивезення зерна можна було б впоратися без морських портів, але для цього потрібен час. Проте, його немає, оскільки аграріїв підтискає новий урожай, для якого необхідно звільнити місце в наших зерносховищах, експортувавши заблоковані там обсяги.

Перегляди: 5