Головна Рослинництво Зернові Посуха шкодить аргентинській пшениці

Посуха шкодить аргентинській пшениці

Тривалі посушливі умови в Аргентині, які метеорологічні та сільськогосподарські експерти називають найгіршими за останні три десятиліття, змушують фермерів відмовлятися від деяких площ під пшеницею, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на World-Grain.

Засуха, яка триває вже чотири місяці, змусила деяких фермерів “відмовитися від посівних площ”, згідно з даними біржі, яка оцінює площу посівів пшениці в 2022-23 роках в 15,1 млн акрів, хоча вона ще не опублікувала офіційний прогноз виробництва.

У вересневому звіті Міністерства сільського господарства США про світовий попит і пропозицію на сільськогосподарську продукцію (WASDE) прогнозується, що виробництво пшениці в Аргентині складе 19 млн. тонн, з яких 13 млн. тонн буде доступно для експорту. У 2021-22 рр., за оцінками WASDE, Аргентина збере 22,5 млн тонн пшениці і експортує 16,5 млн тонн.

Аргентина є найбільшим світовим експортером переробленої соєвої олії та шроту і важливим виробником кукурудзи, пшениці та ячменю для світових ринків.

На біржі повідомили, що за останній місяць відсоток площ, засіяних пшеницею з нормальною або сухою вологістю, збільшився з 29% до 46%, в той час як відсоток площ в стані від нормального до поганого зріс з 18% до 34%.

Перегляди: 4