Головна Логістика Україна розраховує на продовження роботи «зернового коридору», – Тарас Висоцький

Україна розраховує на продовження роботи «зернового коридору», – Тарас Висоцький

Україна постійно на зв’язку з партнерами за «зерновою угодою» – ООН і Туреччиною, і розраховує на продовження роботи зернового коридору. Про це в ефірі національного марафону UAразом розповів перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, передає  «ПроАгро Груп».

За його словами, за два місяці вже експортовано понад 5,5 млн. тонн сільгосппродукції. Третина цього обсягу відвантажена у африканські країни, а також на Близький Схід, Південно-Східну Азію та інші напрямки. Перш за все великий попит є на пшеницю, а також на кукурудзу та соняшникову олію.

Сьогодні керівник Офісу президента Андрій Єрмак, перебуваючи з візитом у Туреччині, провів зустріч із головним радником президента Турецької Республіки Ібрагімом Калином.

Як повідомив Єрмак у своєму Телеграм-каналі, сторони зазначили важливість подальшого безперешкодного функціонування «зернової ініціативи» для запобігання глобальній продовольчій кризі.

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за участі ООН, України, Туреччини та Росії відбулося підписання документа угоди створення морського коридору для вивезення зерна з трьох українських портів – «Чорноморська», «Одеси» та «Південного». Початково термін його дії зазначався 120 днів, тобто до 22 листопада, з можливістю подальшої пролонгації.

Перегляди: 4