Головна Війна проти України «Нібулон» експортуватиме через термінал в Ізмаїлі 300 тис. тонн зерна на місяць

«Нібулон» експортуватиме через термінал в Ізмаїлі 300 тис. тонн зерна на місяць

Тимчасова окупація частини півдня України ускладнила чи то унеможливила роботу багатьох агрокомпаній, у тому числи заблокувала доступ до експортного маршруту через Миколаївський морський порт для компанії «Нібулон», який був для неї основним перевалочним пунктом і через який до 24 лютого здійснювалося 30% загального експорту України.

Втім компанія швидко адаптується до несприятливих умов ведення бізнесу, викликаних війною, розповів її директор Андрій Вадатурський під час 5-го німецько-українського бізнес-форуму, який відбувся у Берліні.

Як передає «ПроАгро Груп» з посиланням на допис на сторінці «Нібулону» у Facebook, наразі компанія сприяє розвитку нових транспортних маршрутів, зокрема, через дунайський зерновий термінал в Ізмаїлі на Одещині. Будівництво цього термінала «Нібулон» розпочав в червні цього року, а перший етап був закінчений уже у вересні.

«Після повного завершення будівництва ізмаїльський термінал постачатиме на європейський ринок до 300 тисяч тонн зерна на місяць. Він відіграватиме життєво важливу роль у забезпеченні ліквідності українських фермерів поза межами тимчасової зернової угоди, укладеної за посередництва ООН щодо експорту зерна через Чорне море», – розповів Андрій Вадатурський.   

Він окремо підкреслив важливу роль приватного сектора України у відбудові економіки, але зазначив, що в короткостроковій перспективі українським приватним компаніям терміново потрібна підтримка, щоб допомогти їм вистояти під час війни.

«Ця підтримка має включати розширення доступу до фінансування, технологій та обладнання, а також покращення експортної логістики», – зауважив гендиректор «Нібулону».

Перегляди: 4