Головна Економіка і аграрна політика В уряді підбили підсумки 2022-го аграрного року

В уряді підбили підсумки 2022-го аграрного року

На передноворічній нараді прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з очільниками Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства фінансів та Міністерства економіки урядовці підбили підсумки аграрного року, а також окреслили програми підтримки сільгоспвиробників на 2023 рік, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мініагрополітики.

Прем’єр-міністр наголосив, що у 2022 році держава розширила кредитні програми підтримки для аграріїв. Так, в межах програми «Доступні кредити 5-7-9%» було видано 36,9 млрд. гривень агрокредитів. Зокрема, 25,7 млрд. гривень було залучено для проведення посівної, з них  – 24 млрд. гривень під державні портфельні гарантії. Крім того, надано 1,65 млрд. гривень підтримки для 30 тисяч малих фермерів. Завдяки цьому в 2022 році зібрали вже більше 65 млн тонн врожаю.

Денис Шмигаль також зазначив, що запроваджена програма «єРобота», яка передбачає гранти на розвиток садів і теплиць, надала можливість уже видати аграрних грантів на суму 370 млн. гривень.

У 2023 році уряд продовжить підтримку сільгоспвиробників. Окрім виділених коштів із державного бюджету, також є домовленості з міжнародними партнерами на майже $1,5 млрд. за різними напрямками допомоги аграріям.

Перегляди: 2