Головна Війна проти України Торік окупанти вивезли із Запорізької області 300 тис. тонн зерна

Торік окупанти вивезли із Запорізької області 300 тис. тонн зерна

За підсумками минулого року окупанти вивезли із Запорізької області понад 300 тис. тонн зернових, олійних та зернобобових культур.

Про це повідомив гауляйтер окупованих районів євген балицький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Мltpl.City.

Усього було з тимчасово окупованого Запоріжжя було вивезено понад 240 тис. тонн пшениці, 36 тис. тонн ячменю, 14 тис. тонн ріпаку, 15 тис. тонн соняшника, 3 тис. тонн кукурудзи, 470 тонн гороху.

У 2023 році окупанти також планують вивезення врожаю із Запорізької області за допомогою російського фейкового «державного зернового оператора». Щобільше, за словами гауляйтера цього року плани в окупантів райдужні – кількість вивезеного зерна планують збільшити.

Окрім урожаю, рашисти вкрали у місцевих підприємців техніку та створили так званий «ДУК (Державну унітарну компанію)». Її діяльністю, як стверджують українські телеграм-канали, займається особисто балицький.

Тим часом фермери з окупованих районів скаржаться, що ціни на сільгосппродукцію окупанти встановили грабіжницькі. Так, продовольчу пшеницю готові купувати лише по дев’ять тисяч рублів за тонну, фуражну – лише по шість тисяч, а за ячмінь – не більше, ніж сім тисяч «дерев’яних». Виробники за такими цінами продавати врожай категорично не хочуть.

Перегляди: 3