Головна Економіка і аграрна політика ЄБРР та Нідерланди фінансово підтримають український АПК

ЄБРР та Нідерланди фінансово підтримають український АПК

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) об’єднує зусилля з урядом Нідерландів для підтримки агросектору України та забезпечення глобальної продовольчої безпеки. Про це йдеться в офіційному повідомленні банку, передає «ПроАгро Груп».

Зокрема, Нідерланди нададуть фінансову гарантію у розмірі 25 мільйонів євро для підтримки українських компаній , що працюють у важливих галузях, пов’язаних із сільським господарством.

«Важливо підтримати економічну стійкість України в цій невиправданій війні. Підтримуючи сектор агробізнесу України, ми також підвищуємо продовольчу безпеку в усьому світі, в тому числі в багатьох країнах, що розвиваються», – пояснив заступник директора відділу зовнішніх фінансових відносин Міністерства фінансів Нідерландів Робін Уйтерлінде.

Зазначається, що внесок буде спрямований на продовольчу безпеку та допоможе залучити подальше фінансування ЄБРР в Україні.

В банку підкреслили, що донорське фінансування є критично важливим елементом підтримки ЄБРР для України та інших країн, які постраждали від війни. Окрім Нідерландів, донорами, які наразі зобов’язалися зробити внесок, є Австрія, Канада , Данія, Європейський Союз, Фінляндія, Франція, Ірландія, Італія, Японія, Норвегія, Південна Корея, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Тайвань, Китай , Велика Британія та Сполучені Штати Америки.

Перегляди: 6