Головна Зберігання «Алмейда Груп» побудувала зерновий термінал на кордоні з Румунією

«Алмейда Груп» побудувала зерновий термінал на кордоні з Румунією

Компанія «Алмейда Груп» побудувала перевантажувальний зерновий термінал на станції Вадул-Сірет, що на кордоні з Румунією.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Elevatorist.com.

До цього в «Алмейда Груп» оперували зерновими елеваторами та терміналами в Луганській і Харківській областях, але через війну втратили майже всі свої активи. Тож в компанії було ухвалене рішення щодо будівництва власного перевантажувального комплексу на кордоні з ЄС.

Перші поїзди зі збіжжям з новозбудованого термінала відправилися вже 1 травня 2022 року, спочатку вивозили зерно з Харківської області, бо цей регіон знаходиться в зоні ризику. В Харківську область також вивозили зерно й клієнти-аграрії з Луганщини та Донеччини.

 «Спочатку спробували варіант, коли аграрій сам до них везе вантаж. Та досить скоро від нього відмовилися. На станції відбувався хаос: вагони їхали неконтрольовано та не тими групами. Через це відбувалися простої»,— йдеться у матеріалі.

Після цього в «Алмейда Груп» вирішили самостійно експедувати вантажі. Зараз компанія сама відвозить вантаж з точки А в точку Б, але за умови, якщо він не менший за 1600 тонн. Саме стільки потрібно, щоб вагони їхали складом і прийшли на станцію одномоментно. Тому тим аграріям, які не мають такої кількості збіжжя, рекомендують кооперуватися зі своїми колегами.

Перегляди: 26