Головна Логістика «Кернел» заручився підтримкою USAID у модернізації терміналу в порту Рені

«Кернел» заручився підтримкою USAID у модернізації терміналу в порту Рені

Агрохолдинг «Кернел» підписав Меморандум про співробітництво з Проєктом міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка України».  Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

«У співпраці з USAID ми плануємо співфінансувати закупівлю обладнання для розвитку активу в порту Рені на річці Дунай, який спеціалізується на перевалці соняшникової олії та шроту. Наша компанія вже інвестувала у баржі, каботажні судна та зручні транспортні засоби для перевезення сировини. Модернізація дозволить збільшити обсяг експорту на 600 тис. тонн на рік», – поінформували в компанії.

У проєкті також беруть участь Nibulon та Grain Alliance, які розбудовуватимуть річкові термінали в Ізмаїлі (Україна) та Чірна-над-Тісоу (Словаччина). Загальні інвестиції складуть понад $44 млн., що дозволить збільшити обсяги транспортування зерна на 3,35 млн. тонн на рік.

«Ми цінуємо підтримку партнерів, яку вони надають українському агробізнесу в ці складні часи. Завдяки міжнародній співпраці ми маємо більше можливостей розвивати річкову логістику, адже йдеться не тільки про посилення експортного потенціалу України, а й про забезпечення глобальної продовольчої безпеки», — наголосив СЕО компанії «Кернел» Євген Осипов.

Протягом останніх 15 років «Кернел» інвестував в українську економіку понад $2,5 млрд.

Перегляди: 12