Головна Економіка і аграрна політика ВР ратифікувала приєднання України до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

ВР ратифікувала приєднання України до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Верховна Рада України ратифікувала рішення щодо приєднання України до Угоди про заснування Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Приєднання сприятиме доступу агровиробників до нових фінансових ресурсів для розвитку сільського господарства. Зокрема, забезпечить для українських аграріїв:

  • можливість отримання недорогих фінансових ресурсів;
  • доступ до бази даних Фонду та використання його останніх міжнародних інтелектуальних та технічних розробок у сфері агропромислового комплексу;
  • кращі можливості для участі у тендерах Фонду на закупівлю товарів та послуг для реалізації програм;
  • зміцнення міжнародного іміджу України як одного з найбільших виробників і експортерів сільськогосподарської продукції на світовому ринку та активного учасника глобальних зусиль із боротьби з голодом, а також посилення політичного діалогу та підтримку з боку Фонду на міжнародних політичних форумах.

В. о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький наголосив, що приєднання до Угоди сприятиме розширенню міжнародного співробітництва України в агропродовольчій сфері, залученню додаткових фінансових ресурсів на розвиток сільського господарства, розширенню застосування новітніх технологій в аграрному виробництві, підвищенню продовольчої безпеки держави.

Перегляди: 4