Головна Економіка і аграрна політика Уряд відновить пільгове кредитування аграріїв за програмою «5-7-9%»

Уряд відновить пільгове кредитування аграріїв за програмою «5-7-9%»

Блокування податкових накладних; судові позови за нараховані комунальні послуги для підприємств, що опинилися під окупацією і реально ці послуги не споживали; отримання кредитування в межах «5-7-9», а також позови за непогашення кредитних заборгованостей; розмінування територій; зміни в оподаткуванні; невизначеність законодавства в аспекті колабораціонізму; бронювання працівників.

Саме такі труднощі, із якими наразі стикаються сільгоспвиробники, міністр агрополітики Микола Сольський назвав ключовими на зустрічі з аграріями окупованих та деокупованих територій України, передає «ПроАгро Груп».

Як повідомив Микола Сольський, найближчим часом уряд відновить пільгове кредитування для аграріїв у межах програми «5-7-9%». Розмір кредитної гарантії буде на рівні 50% від суми кредиту.

Щодо податкових і митних пільг, то, як підкреслив міністр, на розгляді Верховної Ради перебувають законопроекти, що передбачають звільнення від оподаткування платників єдиного податку четвертої групи за земельні ділянки, що розташовані на територіях бойових дій та/або тимчасово окупованих територіях. А також  звільнення від сплати податку на нерухомість власників знищеного або пошкодженого майна в результаті збройної агресії рф.

Перегляди: 5