Головна Новини Ринок України На ринку живця свиней триває позитивна динаміка

На ринку живця свиней триває позитивна динаміка

Позитивна динаміка цін на ринку живця триває: як і тижнем раніше, середня ціна закупівлі свиней забійних кондицій зросла на 4,3%. Такі зміни відзначають в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» за результатами щотижневого моніторингу.

Другий тиждень поспіль для операторів вітчизняного ринку живця завершився підвищенням цін на 3 грн./кг у середньому. Так, більшість товарних партій на поточний тиждень виробники реалізували по 73-75 грн./кг, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію АСУ.

При цьому в асоціації зазначають, що регіональна розбіжність цін дещо виразніша: ціни на Заході тяжіють до нижньої позначки діапазону, тоді як в Центрі та на Сході епізодично зустрічаються цінові пропозиції вище згаданої максимальної. Середньозважена ринкова позначка у середині зупинилася на рівні 73,5 грн./кг.

«Постачальники живця констатують, високу активність заготівельників у дні торгів та готовність до цінового компромісу. Представники м’ясопереробки подекуди відзначають послаблення кінцевої реалізації та посилення тиску на ціни охолодженої свинини через підвищення конкуренції. Так, у зв’язку з останнім зміна цін на охолоджені свинячі півтуші дещо відстає від коливань закупівельних цін. Разом із тим, виробники свинини цього тижня не спостерігають збоїв у графіках закупівель, тож реалізація живця відбувається без переносів та/чи відмов від попередньо замовлених партій», – прокоментували в АСУ.

Перегляди: 3