Головна Економіка і аграрна політика Міністр сільського господарства Польщі подав у відставку через кризу з українським зерном

Міністр сільського господарства Польщі подав у відставку через кризу з українським зерном

1200_Kowalczyk_PAP - 1

Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик оголосив, що залишає посаду на тлі масових протестів фермерів у зв’язку з поставками зерна з України.

Про відставку Ковальчик заявив на прес-конференції в середу, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Європейську правду».

«Я подав у відставку з посади міністра сільського господарства та сільського розвитку», – сказав Ковальчик.

Рішення позбавити міністра посади ухвалило керівництво партії влади «Право і справедливість», оскільки Ковальчик не впорався з кризою, пов’язаною з українським зерном.

Україна експортує значну частину свого зерна через сухопутний кордон з Польщею у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ і ускладненим експортом морем. Зерно мало йти через Польщу транзитом в інші держави, але залишається в країні і там продається.

Польські фермери вимагали реакції міністерства сільського господарства та відставки самого Ковальчика. Глава міністерства своїми останніми заявами радше розлютив, ніж заспокоїв протестувальників, відзначають польські ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що фермери в Польщі, які виступають проти імпорту українського зерна, заявили, що можуть зірвати візит президента України Володимира Зеленського 5 квітня, і вимагали виконання домовленостей з урядом.

Перегляди: 10