Головна Рослинництво Зернові Житомирщина збільшить площі сівби ярових культур  

Житомирщина збільшить площі сівби ярових культур  

Цього року вся посівна площа під сільськогосподарськими культурами у Житомирській  області  очікувано має бути збільшена на 28,7 тис. га або на 3% у порівнянні з попереднім роком, та складе 1,1 млн. гектарів.

Про це повідомив заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, передає «ПроАгро Груп».

Він зазначив, що ярими зерновими і зернобобовими цього року планується засіяти 318,5 тис. г, що на 26,7 тис. га або на 9% більше, ніж у минулому році. Зокрема, заплановано збільшити посіви ярого ячменю, пшениці та вівса. Також на 23 тис. га буде збільшено площу під кукурудзу на зерно.

Технічні культури планується посіяти на площі 410,3 тис. га, що на 39,1 тис. га або на 11% більше, ніж у минулому році. Відповідно до прогнозних показників, буде збільшено площі під цукровим буряком на 5,8 тис. га, більше, ніж вдвічі, або на 107%,  та під соняшником на 20,8 тис. га (більше на 13%), соєю – на 20 тис. га (більше на 13%).

За словами чиновника, погодні умови – дощ зі снігом – трохи порушили плани аграріїв, і вони станом на 5 квітня посіяли зернових  та зернобобових культур на площі 8,8% до запланованого. Минулого року на цей день було засіяно на 4,5 тис. га більше.

Також Віктор Градівський зазначив, що значна частина працівників полів і ферм Житомирщини – механізатори, водії, механіки – перебувають у лавах ЗСУ, але намічені завдання не змінюються.

Перегляди: 8