Головна Економіка і аграрна політика В Україні запустять Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

В Україні запустять Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

В Україні цього року планується запуск Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який стане новим механізмом гарантій, спеціально створеним для підтримки малих і середніх сільгоспвиробників.

Про це повідомила голова ради Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

За її словами, подробиці щодо умов і параметрів гарантій фонду ще невідомі, однак це будуть індивідуальні гарантії, які надаватимуться за конкретним кредитом і, скоріше за все, через Державний аграрний реєстр.

В НАБУ також додали, що найкращий спосіб отримати інформацію та доступ до максимального асортименту програм, що підходять конкретному господарству, — підключитися до Державного аграрного реєстру.

Наразі ДАР функціонує в пілотному режимі та продовжує активно допрацьовуватися за підтримки Світового банку. Однак деякі програми підтримки реалізуються виключно через ДАР, і невдовзі це буде справді єдиним вікном для всієї екосистеми підтримки агросектору, наголошують у НАБУ.

У ННЦ «Інститут аграрної економіки» зазначили, що кредитна підтримка аграрного бізнесу через створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві буде на рівні 360 млн. гривень.

Перегляди: 12