Головна Ринок України Експорт/імпорт Болгарія погодилась зняти заборону на агроімпорт з України

Болгарія погодилась зняти заборону на агроімпорт з України

Національну заборону Болгарії на деякі товари, що надходять з України, буде знято після набуття чинності заходів ЄС, спрямованих на стабілізацію ринку.

Таку заяву зробила прес-служба Кабміну Болгарії, зазначивши, що заборону на ввезення продукції з України буде знято з дати набуття чинності заходів ЄС, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на УНІАН.

Деякі з заходів ЄС включають другий фінансовий пакет для підтримки фермерів з найбільш постраждалих країн у розмірі 100 мільйонів євро і активацію надзвичайних захисних заходів. Комісія також регулярно контролюватиме інші товари та, у разі збурення ринку, запроваджуватиме захисні механізми. Також будуть реалізовані заходи щодо поліпшення логістики і транзиту товарів з України.

Комісія також оголосила, що вжила виняткових та тимчасових превентивних заходів щодо імпорту обмеженої кількості товарів з України відповідно до виняткових гарантій регламенту про автономні торговельні заходи.

Ці заходи стосуються лише пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику українського походження та спрямовані на усунення проблемних місць з логістикою цих продуктів у Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Перегляди: 5