Головна Новини Новини компаній Grain Alliance сіє сою з дотриманням усіх технологічних норм

Grain Alliance сіє сою з дотриманням усіх технологічних норм

У Баришівській зерновій компанії Grain Alliance триває велика робота з посіву сої, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-службу агровиробника.

Так, у кластері «Полтавщина» заплановано виростити чималі обсяги цієї культури, тому працівникам потрібно докласти значні зусилля для отримання результатів. Зокрема, у відділенні «Вороньки» активними темпами проводять інокуляцію сої. Одночасно тут працюють кілька апаратів, щоб збільшити кількість бобів для висіву у полі.

«По плану у нас 13 тис. гектарів під засів сої. Поки над цим завданням у полях працює 13 посівних комплексів. Сьогодні активно проводимо інокуляцію на торфяній основі. Цей процес потрібно робити оперативно, бо він потоковий за тієї умови, що бактерії живуть лише одну добу», – розповів агроном кластера «Полтавщина» Олександр Яненко.

Попри зовнішню відносну простоту процесу, інокуляція досить відповідальний етап посівної. Дотримання технології може забезпечити велику кількість позитивних ефектів – від збільшення урожайності до захищеності рослин від грибкових захворювань. Тому фахівці підприємства з особливою уважністю ставляться до усіх складових процесу обробки насіння.

Перегляди: 5