Головна Техно Палетні стелажі: особливості, види

Палетні стелажі: особливості, види

Переважна більшість складів і розподільчих центрів організує зберігання товарів та інших об’єктів, встановлюючи у приміщенні спеціалізовані палетні стелажі. Стелажі, призначені для зберігання піддонів, оптимізують доступний простір і дозволяють адаптуватися до потреб кожної компанії. Перш ніж купити палетні стелажі, зупинивши свій вибір на конкретній моделі такого обладнання, варто розібратися у його особливостях та основних можливостях.

Особливості та переваги встановлення палетних стелажів

Палетні стелажі являють собою систему зберігання, в якій піддони з предметами зберігаються в горизонтальних рядах на декількох рівнях, що дозволяє підвищити щільність зберігання за рахунок використання доступного вертикального простору. Така система угруповання товарів на піддонах або інших допоміжних елементах створює одиничне навантаження, що полегшує їхнє зберігання та транспортування на різних етапах ланцюжка постачання. Вантажі на піддонах відіграють ключову роль практично на всіх етапах логістики компанії — як під час їхньої обробки всередині складу, так і на етапах транспортування.

Використання в промисловості палетно-поличкових стелажів має низку переваг:

  • оптимізація часу навантаження та розвантаження;
  • ущільнення продуктів й інших товарів, а також більш ефективне використання доступного простору;
  • підвищена безпека під час транспортування продукції;
  • велика гнучкість для транспортування та обробки товарів;
  • простота управління запасами;
  • зниження витрат на обробку, транспортування та зберігання.

Наразі на ринку пропонується велика різноманітність типів стелажів, які варіюються в залежності від їхніх розмірів, матеріалу виготовлення та подальшого використання. Однак більшість із них відповідає стандартним розмірам, завдяки чому універсальні палетні стелажі можуть застосовуватися в різних сферах.

64744e649551f.webp

Основні різновиди палетних стелажів

Виділяють декілька типів стелажних систем, які різняться між собою залежно від умов роботи, характеру вантажу та схеми обробки розміщеної продукції, що використовується:

  • фронтальні палетні стелажі;
  • глибинні стелажі;
  • мобільні стелажі;
  • гравітаційні стелажі.

Незалежно від конкретного різновиду стелажів, вони мають бути якісними, довговічними та міцними, що дозволить їм витримувати значні навантаження. Щоб придбати металеві палетні стелажі за прийнятною вартістю та з гарантією якості, звертайтесь за допомогою до компанії Hold. У каталозі на сайті ви знайдете різні види складського обладнання, завдяки чому матимете змогу підібрати оптимальний варіант, виходячи з необхідної глибини та висоти стелажів, а також інших важливих параметрів. За потреби досвідчені співробітники компанії детально проконсультують вас та допоможуть підібрати індивідуальне рішення в залежності від ваших вимог. Для цього переходьте на сайт компанії Hold, залишайте заявку та купуйте високоякісне обладнання від надійного виробника.

Перегляди: 11