Головна Економіка і аграрна політика Уряд продовжив держрегулювання цін на «соціальні» продукти

Уряд продовжив держрегулювання цін на «соціальні» продукти

Кабмін продовжив державне регулювання цін на окремі види продовольчих товарів у період воєнного стану та на три місяці після його припинення чи скасування, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення Держпродспоживслужби.

Зазначається, щл відповідна постанова № 650 «Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах військового стану» набула чинності 30 червня 2023 року.

«Регулювання цін протягом зазначеного періоду здійснюватиметься шляхом встановлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10% на обмежений перелік продуктів харчування», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, до нього входять борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої), олія соняшникова рафінована, хліб житньо-пшеничний та батон.

Водночас для усунення надмірного тиску на бізнес уряд ухвалив рішення щодо скасування процедури декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість.

Перегляди: 7