Головна Агрохімія Висока концентрація для якісних жнив: Новинка від Ukravit для десикації посівів

Висока концентрація для якісних жнив: Новинка від Ukravit для десикації посівів

На Півдні України вже розпочалися жнива озимих культур. Невдовзі збиральна кампанія пошириться й у решті регіонів країни. Щоб врожай був зібраний своєчасно і без втрат, фахівці Ukravit пропонують вже в цьому агросезоні оцінити переваги нової розробки компанії – продукту Десикант Ейр.

«Якісна десикація – запорука уникнення непродуктивних втрат врожаю під час збирання через забур’яненість та нерівномірне дозрівання культурних рослин, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Проведена своєчасно та відповідними діючими речовинами, ця операція прискорює дозрівання, що особливо актуально для ріпака, гороху, соняшника та сої, знижує вологість зерна, припиняє розвиток хвороб і полегшує пряме комбайнування. Свої переваги має й десикація за допомогою мультикомптерів. До вище перерахованого тут додається заощадження води, пального, мінімальна задіяність в обробці робітників, нівелювання впливу на якість обприскування особливостей рельєфу поля, можливість «працювати» по високорослих культурах та в умовах, коли наземний обприскувач не може «зайти» в поле через погодні фактори, відсутність втрат врожаю від технологічних колій. Щоб забезпечити якість десикації як наземним методом, так і дронами, ми в поточному агросезоні розробили і вивели на ринок новий препарат на основі дикват-іону Десикант Ейр. Ця діюча речовина – це форма дикват диброміду, яка містить заряджений дикват-іон, що, власне, є активним компонентом і відповідає за процес десикації. А отже, Десикант Ейр містить підвищену концентрацію діючої речовини і демонструє високу ефективність».

Десикант Ейр – перший в Україні препарат, що має офіційну реєстрацію на проведення десикації мультикоптерами, а також може застосовуватись наземним методом. Дикват у його складі діє на рослини через листя, викликаючи відхилення електрона в фоносинтетичній електрон-транспортній системі від свого звичайного шляху, акцептуючи його від фотосинтетичної пігментної системи. Відновлений гербіцид реокислюється молекулярним киснем, в результаті чого утворюється високореактивний супероксид-аніон, який володіє сильними фототоксичними властивостями. Він викликає пошкодження клітинних мембран, що призводить до вивільнення внутрішніх елементів клітинних органел і їх повної деструкції і спричиняє повне висихання.

Десикант Ейр – відмінне рішення для десикації зернових колосових, соняшника, ріпака, сої, сорго та картоплі. За рахунок високої концентрації діючої речовини він пришвидшує дозрівання культур, знижує вологість зерна та контролює бур’яни в посівах. А спеціально розроблена для обприскування дронами формуляція мінімізує ризик знесення робочого розчину на сусідні культури.

Щоб покращити змочуваність культур та бур’янів, Олександр рекомендує додавати при обробці ад’ювант Інгрес (50-100 мл на кожні 100 л води). Таким чином, ви забезпечите максимально якісну десикацію і заощадите на післязбиральній доробці зерна.

Перегляди: 5