Головна Війна проти України ФАО допоможе в подоланні наслідків підриву Каховської ГЕС

ФАО допоможе в подоланні наслідків підриву Каховської ГЕС

Мінагрополітики звернулося до ФАО за сприянням в організації підтримки постраждалим внаслідок підриву рашистськими загарбниками Каховської ГЕС домогосподарствам. Про це повідомляє  «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

Зокрема, йдеться про надання допомоги у здійсненні необхідних заходів для організації та належного виконання роботи з відбору зразків грунту, проведення їх лабораторних досліджень за еколого-агрохімічними показниками та розробки заходів з відновлення пошкоджених грунтів.

В міністерстві зазначили, що окрім сільськогосподарських земель, через підрив Каховської дамби постраждали тваринницька галузь, особливо в приватних домогосподарствах, рибництво і переробна галузь. Значних пошкоджень зазнали ґрунти. Загалом трагедія  торкнулася 1,2 тис. домогосподарств.

Своєю чергою, у ФАО відзначили, що з першого дня працюють над допомогою в подоланні наслідків скоєного рашистами теракту. Зокрема, до кінця липня буде підготовлено звіт щодо попередньої оцінки завданих пошкоджень. В організації наголосили, що тісно співпрацюють з урядом й Мінагрополітики, а допомога постраждалим домогосподарствам – одне з пріоритетних завдань.

Перегляди: 7