Головна Рослинництво Зернові На Сумщині урожайність ранніх зернових перевищує минулорічну

На Сумщині урожайність ранніх зернових перевищує минулорічну

Аграрії Сумської області почали збір зернових, урожайність перевищує ту, яку господарства мали минулого року.

Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОВА Олександр Маслак, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

Він зазначив, що наразі аграріями області вже зібрано врожай ранніх зернових культур на площі, що становить 10% від запланованого.

«Загалом в усіх категоріях господарств у цьому році підлягають збиранню ранні зернові та зернобобові культури на площі 210,4 тис. гектарів (86% до минулого року). З них: озимої пшениці – 138,1 тис. гектарів, озимого ячменю – 2,6 тис. гектарів, жита – 5,5 тис. гектарів, ярого ячменю – 21,0 тис. гектарів, ярої пшениці – 27,2 тис. гектарів, вівса – 10,6 тис. гектарів та 5,4 тис. гектарів гороху», – поінформував Маслак.

Збільшилися площі до збирання під озимим та ярим ріпаком, які перевищують 47 тис. гектарів, що у 1,5 рази більше до показника минулого року.

«Якщо порівнювати врожайність, то вона не поступається минулорічній. За станом збирання пшениці врожайність становить близько 55 ц/га, ячмінь – 40 ц/га, ріпак 30 ц/га , а в окремих господарствах – навіть 40 ц/га. Це високі показники, які дають можливість підприємствам відшкодовувати понесені витрати на вирощування культур і мати кошти для подальшого ведення обраних напрямків діяльності», – зазначив Олександр Маслак.

Перегляди: 5