Головна Новини Ринок України Живець свиней продовжує дорожчати через брак кондиційної продукції

Живець свиней продовжує дорожчати через брак кондиційної продукції

Оператори ринку живця свиней забійних кондицій зустріли початок серпня на підвищенні цін, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації «Свинарі України».

Останні торги липня завершилися зміцненням закупівельних цін на свиней забійних кондицій на 1,5-3 грн./кг проти минулотижневих котирувань. Тож, середньозважена ціна закупівлі зросла на 2,9% і зупинилася на позначці 84,15 грн./кг. Утім, попри загальну позитивну динаміку, регіональна розбіжність цін збереглася: на Заході котирування коливалися в межах 83-84 грн./кг, у Центрі кілограм свинини живою масою коштував 84-86 грн./кг, на Сході нижній поріг цін був на гривню вищим.

Представники м’ясопререробки відзначають відносно плановий перебіг реалізації із незначними коливаннями активності, тож помітних затримок та/чи перехідних запасів продукції більшість із них не має. Разом із тим, заготівельники констатують брак кондиційної свинини через уповільнення темпів приросту живої маси свиней за спекотних погодних умов.

«Окремі постачальники живця вимушені відтермінувати відвантаження, щоб тварини встигли дійти до стандартної забійної маси або скорочувати обсяг товарних партій. З огляду на це, «літня» пропозиція залишатиметься вирішальним чинником впливу на ціни», – зазначили в АСУ.

Живець свиней дорожчає другий тиждень поспіль після попереднього майже місячного зниження цін. Як повідомлялося, наприкінці липня середня ціна середньозважена ціна на свиней живою вагою складала 81,8 грн./кг, додавши 6,5% проти попереднього рівня.

Перегляди: 8