Головна Новини Ринок України Ціни на живець свиней забійних кондицій стабілізувалися

Ціни на живець свиней забійних кондицій стабілізувалися

Ціни на свиней забійних кондицій у кінці першої декади серпня стабілізувалися, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на підсумки щотижневого моніторингу, що проводить аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

«У ході торгів минулого тижня ціни закупівлі переважно залишилися на досягнутому рівні, констатують оператори ринку живця. Так, хоча подекуди зустрічалися коливання в межах +/- 1 грн./кг, переважну частину товарних партій реалізовували за цінами попереднього тижня. Котирування зберігають регіональну розбіжність з вищими на Сході та дещо нижчими на Заході та переважно коливаються в межах 82,5-86+ грн./кг (епізодично до 87 грн./кг)», – зазначили в АСУ.

За відгуками представників м’ясопереробки, сезонне послаблення пропозиції відчувається як зниженням середньої забійної маси тварин, так і зменшенням товарних партій. З іншого боку, оператори м’ясопереробки відчувають тиск з боку кінцевої реалізації, окремі відзначають її уповільнення. Проте наразі про істотне гальмування торгівлі переважно не йдеться, а перебіг відвантажень живця плановий, оскільки потреба у ньому сезонно вища за пропозицію.

Перегляди: 5