Головна Зберігання Польща дорікнула США за відсутність прогресу в будівництві елеваторів уздовж українсько-польського кордону

Польща дорікнула США за відсутність прогресу в будівництві елеваторів уздовж українсько-польського кордону

Державний секретар Польщі з питань співробітництва з Україною Ядвіга Емілевич розкритикувала США за відсутність прогресу в питанні будівництва елеваторів уздовж кордону з Україною для вирішення проблеми поставок агропродукції.

Про це пише Financial Times, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на BIN.

Як повідомила Емілевич, під час зустрічі з офіційними особами у Вашингтоні в липні було мало подробиць щодо обіцянки з боку Джо Байдена під час виступу у Філадельфії у 2022 році.

«Байден дав цю обіцянку публічно, але коли ми почали про це питати, ніхто в адміністрації не був готовий відповісти на це запитання», – сказала вона.

Емілевич пояснила, що наявність великої кількості елеваторів уздовж кордону дала б змогу польським фермерам зберігати надлишки зерна, а не продавати його зі знижкою, як це сталося на початку 2023 року.

«Після дуже плідного періоду збору врожаю потужності польських елеваторів і системи зберігання явно недостатньо для того, щоб прийняти українське зерно, соняшник та інші товари», – пояснила вона.

Держчиновник наголосила, що Варшава має захистити польських фермерів, перш ніж допомагати українським, а Євросоюз має переглянути свою схему сільгоспсубсидій до того, як така потужна аграрна держава, як Україна, долучиться до блоку.

Перегляди: 5