Головна Економіка і аграрна політика ВАКС обрав запобіжний захід Висоцькому

ВАКС обрав запобіжний захід Висоцькому

Вищий антикорупційний суд 31 серпня частково задовольнив клопотання НАБУ та САП і призначив першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому, якого підозрюють в розтраті понад 62 млн. гривень під час закупівлі продуктів, запобіжний захід у вигляді застави в 805,2 тис.гривень. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Центр протидії корупції.

На чиновника також поклали низку обов’язків: прибувати до детектива, прокурора, суду; повідомляти про зміну місця проживання; утриматися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним; здати закордонний паспорт.

Висоцького підозрюють у двох епізодах зловживань під час закупівель макаронних виробів, що нібито спричинили збитки у 62 млн грн. При цьому неправомірну вигоду, за версією слідства, отримав не сам Висоцький, а компанії-постачальники продукції. Рішення слідчого суддя означає, що на даному етапі підозра є обґрунтованою.

Водночас прокурор просив призначити Висоцькому варту із заставою у 4,9 млн. гривень, й обрання легшого запобіжного заходу може вказувати на те, що обвинувачення не змогло довести наявність усіх визначених ними ризиків.

Перегляди: 5