Головна Ринок України Експорт/імпорт Єгипет поза тендером закупив 500 тис. тонн російської пшениці

Єгипет поза тендером закупив 500 тис. тонн російської пшениці

Єгипетський державний покупець зерна GAFTA придбав близько півмільйона метричних тонн російської пшениці завдяки приватній угоді. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на чотирьох трейдерів, передає «ПроАгро Груп».

«Генеральне управління з постачання товарів (GASC) купило близько 480 тисяч метричних тонн російської пшениці у торгової фірми Solaris у п’ятницю за ціною близько 270 доларів за тонну з урахуванням вартості та фрахту (C&F)», – зазначило агентство.

За словами трейдерів, ціна може бути нижчою від неофіційної мінімальної, встановленої російським урядом для контролю внутрішніх цін на пшеницю.

Єгипет, один із найбільших у світі імпортерів пшениці, минулого року почав переходити на прямі закупівлі замість тендерів після того, як війна в Україні зірвала її закупівлю. У липні Єгипет розкритикував Росію за вихід із «зернової угоди». Міністр постачання Єгипту Алі Ель-Мосілі заявив, що країна продовжить імпорт української пшениці навіть після розвалу угоди через інші альтернативні шляхи.

Перегляди: 8