Головна Економіка і аграрна політика Україна готова продовжувати ініціативу Grain from Ukraine

Україна готова продовжувати ініціативу Grain from Ukraine

Лише в Африці 32 держави залежать від експорту українського зерна. Тому Україна готова продовжувати ініціативу Grain from Ukraine, що передбачає постачання зернових найбільш уразливим країнам Африканського континенту. Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на зустрічі з представниками іноземних дипломатичних установ, присвячені імплементації Української формули миру, зокрема пункту «Продовольча безпека».

Як передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства, він зазначив, що росія заблокувала постачання продовольства з Чорноморського регіону до інших країн, а також руйнує своїми ракетними атаками українські зернові термінали та портову інфраструктуру й таким чином використовує зброю для шантажу інших держав можливою продовольчою кризою.

«Ми прагнемо створити інструменти, які можна застосувати в будь-якому потенційному збройному конфлікті чи війні. Кожна країна світу може зробити свій внесок у Формулу миру. Тому ми постійно запрошуємо нових учасників», – акцентував Андрій Єрмак.

Перегляди: 2