Головна Війна проти України Аграрії вже використовують 120 тис. га розмінованих сільгоспземель

Аграрії вже використовують 120 тис. га розмінованих сільгоспземель

З початку року урядові та неурядові оператори обстежили понад 200 тис. га земель сільгосппризначення, визначених для першочергового розмінування. Про це повідомила перший віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко, посилаючись на дані обласних військових адміністрацій, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію «Урядового порталу».

«Є 200 тисяч гектарів обстежених з початку року земель сільськогосподарського призначення. Це значний результат та значні темпи роботи. Особливо важливо, що понад 120 тисяч гектарів обстежених та розмінованих земель вже використовується сільгоспвиробниками. Повернення земель сільгосппризначення до економічної експлуатації, відновлення економічного життя на звільнених територіях і є головною метою плану першочергового розмінування сільгоспземель, на досягнення якої ми працюємо», – зазначила Юлія Свириденко.

Лише за минулий тиждень піротехніки обстежили близько 4,5 тис. га земель сільгосппризначення. З них в Херсонській області – понад 3,7 тис. га, Миколаївській – понад 430 га, Харківській – понад 280 га.

Перегляди: 9