Головна Зберігання На Волині планують збудувати логістичний центр для агропродукції

На Волині планують збудувати логістичний центр для агропродукції

У Волинській області планується розпочати будівництво потужних логістичних терміналів поблизу кордону з Республікою Польщею на ділянці площею 12 гектарів.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Конкурент».

Початок будівельних робіт запланований на жовтень 2023 року. Земельна ділянка розташована на території Любомльського району на відстані 5 км. від митного пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Заплановано будівництво терміналів для зберігання кукурудзи, пшениці, соняшнику, сої, заморожених ягід малини, смородини, порічки, полуниці, лохини, рослинних олій та інших продуктів, які потребують тривалого зберігання в охолодженому та замороженому вигляді.

Конструкції термінала будуватимуться з підвищеним рівнем термоізоляції з використанням новітніх технологій, що забезпечить надзвичайно енергоощадний режим його експлуатації у порівнянні з альтернативними складськими будівлями. Такі технології будуть вперше застосовуватися в Україні.

Загальний об’єм терміналів попередньо становитиме 280 тис. куб. метрів. Будівельні роботи заплановано розпочати у першому кварталі 2024 року. Завершити та запустити об’єкт у повноцінну експлуатацію підприємство планує вже у першому кварталі 2025 року.

Перегляди: 14