Головна Економіка і аграрна політика Мінагрополітики розробило проєкт оптимізації роботи в рамках «Renovation. Сучасний Уряд»

Мінагрополітики розробило проєкт оптимізації роботи в рамках «Renovation. Сучасний Уряд»

Мінагрополітики в рамках проєкту «Renovation. Сучасний Уряд» напрацювало план оптимізації процесу «Оформлення, подання та розгляд заявки на реєстрацію сортів рослин, прийняття рішення щодо реєстрації прав на сорти рослин та внесення відомостей до Реєстру». 

Як повідомляє «ПроАгро Груп», основне спрямування оптимізації полягає у вдосконаленні технологічних процесів реєстрації сортів рослин і зменшенні паперової документації.

Над проєктом працювала робоча група до складу якої увійшли фахівці різних підрозділів міністерства під керівництвом державного секретаря Віктора Канцурака.

«Технологічний процес подання та розгляду заявок на реєстрацію сортів рослин супроводжується значною кількістю підтверджувальних документів, які складають значний обсяг всього паперового документообігу міністерства. Як наслідок, це сповільнює процес реєстрації і створює додаткове навантаження на працівників», – відзначив він.

Робоча група міністерства запропонувала перевести подання документів у електронний формат, скоротити час на розгляд заявки та на прийняття рішення про реєстрацію сорту, й створити можливість відстеження руху заявки на реєстрацію сорту в он-лайн режимі. Це можливо за рахунок створення та ведення електронного реєстру та автоматизації подання заявок, спрощення форми заявки на сорти та скорочення переліку документів, що додаються до заявки. 

Перегляди: 6