Головна Економіка і аграрна політика Конгрес США може заборонити імпорт російської агропродукції

Конгрес США може заборонити імпорт російської агропродукції

Палата представників США обговорюють можливість заборонити купівлю сільськогосподарської продукції з рф, для чого мають ухвалити відповідний закон. Документ вимагатиме від міністра фінансів доручити офіційним особам США у Світовому банку, МВФ та інших міжнародних фінансових установах сприяти інвестиціям, які зменшать глобальну залежність від російських добрив і зерна.

Про це повідомляє American AG Network, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на USM.

«Жорстокість, яку росія спрямувала на український народ, має глибокі наслідки в Україні та в усьому світі. Це включає значні скорочення світового постачання продовольства та високі ціни на незліченну кількість продуктів харчування та добрив», — наголосила авторка законопроєкту Максін Вотерс.

У 2022 році внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну світові ціни на зерно та добрива суттєво підвищилися. Зокрема, цю сприяло й те, що окупанти планомірно знищували сільськогосподарську й портову інфраструктуру та заблокували чорноморське судноплавство. Але на початку минулого року ціни знову почали знижуватися.

«Ціни на добрива впали. Фермери зайняли вичікувальну позицію з наближенням сезону весняної сівби. Європейські азотні заводи відновили роботу. Китай поступово почав експортувати продукцію. Російські торговельні потоки змінилися, і минулого року був рекордний рік експорту», — заявив голова Інституту добрив США Корі Розенбуш.

Перегляди: 12