Головна Економіка і аграрна політика Французькі фермери погрожують розпочати масові акції протестів

Французькі фермери погрожують розпочати масові акції протестів

Найбільша профспілка фермерів Франції FNSEA розглядає можливість проведення загальнонаціональних протестів у найближчі тижні.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters.

Як і їхні німецькі колеги, французькі фермери в основному протестують проти податків і регулювання. Зокрема вони незадоволені державним податком на пальне для сільгосптехніки, дешевим імпортом, проблемами з водою, ціновим тиском з боку роздрібних торговців.

FSNEA вирішить, чи організовувати загальнонаціональну акцію цього четверга після зустрічі з представниками місцевих відділень та різних сільськогосподарських секторів.

Минулого тижня сотні тракторів і фермерів з усієї південно-західної Франції протестували в південно-західному місті Тулуза, спричинивши затори. У п’ятницю вони заблокували шосе, що сполучає Тулузу з узбережжям Атлантичного океану, стіною сіна.

В уряді Франції побоюються зростання підтримки ультраправих з боку фермерів напередодні виборів до Європейського парламенту в червні. Наразі призупинено розробку проекту закону про сільське господарство з метою почути пропозиції аграріїв  щодо додаткових заходів для підтримки сектора.

Перегляди: 29