Головна Економіка і аграрна політика Збереження експорту до ЄС – один з головних викликів для українських аграріїв

Збереження експорту до ЄС – один з головних викликів для українських аграріїв

У 2024 році для українських сільгоспвиробників залишаються основними виклики, які пов’язані з повномасштабною війною – це питання фінансування, логістичні шляхи експорту та розмінування сільськогосподарських земель.

На цьому наголосив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький на засіданні Комітету підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті України, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

«Попри те, що, на жаль, майже 20% територій залишаються тимчасово окупованими, валове виробництво агропродукції в 2023 році є одним з найбільших, а урожайність – рекордна. Експорт на рівні 2019-2020 років. Це все завдяки стійкості і вмінню українських аграріїв працювати і боротися», – зазначив Тарас Висоцький.

За його словами, один з важливих напрямів роботи міністерства – допомога аграріям на деокупованих територіях. Також у пріоритеті – продовження адаптації українського законодавства до  норм і стандартів ЄС. За словами Тараса Висоцького, близько 40% всього законодавства ЄС стосується агросектору. Він наголосив, що доступ до європейського ринку дуже важливий для розвитку агросектору країни.

Перегляди: 20