Головна Економіка і аграрна політика У Польщі починаються масштабні протести фермерів

У Польщі починаються масштабні протести фермерів

Мапа запланованих протестів фермерів у Польщі

У Польщі від сьогодні починається великий загальнонаціональний протест фермерів з вимогами щодо захисту їхнього бізнесу від імпорту з третіх країн, зокрема України. 

Акції протесту з тракторами та іншою технікою на дорогах заплановані у понад 150 місцях по всій території Польщі, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на RMF 24.

Передбачається, що протести проходитимуть у формі не блокади, а повільного руху колони, або ж демонстрації уздовж дороги. Фермери вимагатимуть зупинити «безконтрольний імпорт сільськогосподарської продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються європейські стандарти».

Протестуючі стверджують, що опинились у неконкурентному становищі через те, що зобов’язані виконувати низку правил і додатково витрачати кошти на певні заходи захисту довкілля, тоді як на виробників у третіх країнах ці вимоги не поширюються. Також вони хочуть закликати готувати «стратегію щодо вступу України в ЄС у сфері сільського господарства» з поділом на сектори.

Ще одна вимога протестувальників – переглянути спільну європейську політику у сфері сільського господарства. Зокрема, вони невдоволені низкою обмежень, пов’язаних з європейським «зеленим курсом», і хочуть змін та більшої гнучкості у впровадженні національної стратегії захисту довкілля.

Перегляди: 28